شاخص شناخت عایق رطوبتی تولید شده توسط قیر اسیدی:
- شکنندگی در دمای محیط
- بوی تند و نامطبوع
شرکت ایزوگام ملی مجهز به پالایشگاه تولید قیر خالص 70/60 می باشد که در سال 1397 پروانه بهره برداری تولید این ماده مهم را طی شماره 1939570 /120 از اداره صنایع و معادن کسب کرده و در همان سال نیز پروانه استاندارد تولید قیر 70/60 را طی شماره 6982961998 از اداره استاندارد استان اخذ نموده است و %100 خوراک فرایند تولید قیر شرکت ایزوگام ملی فقط از پالایشگاه های شرکت نفت ایران تامین می شود. بنابراین قیر 70/60 تولید شده در این مجموعه که دارای استاندارد است پس از اصلاح خاصیت وارد چرخه تولید ایزوگام می شود و به نسبت نوع عایق رطوبتی، میزان مصرف آن در عایق رطوبتی تغییر می کند.
واکس قیر
چسبندگی محصول:
عایق رطوبتی ایده آل بایستی با گرفتن آتش مشعل به راحتی روی سطوح نصب شود.
عایق هایی که از چسبندگی پایینی برخوردار هستند بایستی از حرارت زیاد و مدت زمان بیشتری برای ذوب آن جهت نصب روی سطوح استفاده گردد.
عایق های نامرغوب به راحتی از سطح جدا می شوند درحالیکه عایق های تولید شده از قیر مرغوب از چسبندگی کافی برخور دار بوده و به راحتی از سطوح جدا نمی شوند و چنانچه به سختی آن را جدا کنید مقدار قیر باقیمانده روی سطح نشان دهنده میزان مرغوبیت قیر استفاده شده در عایق رطوبتی است.
…
بسیاری از سودجویان برای وزن دادن به عایق رطوبتی خود و صرفه جویی در مصرف قیر که مواد اولیه گران تری محسوب می شود، از پودر استفاده می کنند.
قیمت پودر بسیار بسیار کمتر از قیمت قیر است و این باعث سودجویی می شود.
مصرف پودرهای معدنی در عایق رطوبتی باعث می شود:
- وزن عایق با تقلب افزایش پیدا کند نه با مصرف قیر
- ضخامت عایق را کم می کند که باعث شکنندگی محصول می شود
- طول عمر عایق را به صورت محسوسی کاهش می دهد
مصرف الیاف در عایق رطوبتی:
پلی استر : که از الیافت نبافته سوزنی می باشد و در فرایند تولید ایزوگام با شیره قیر اشباع می شود و در برابر نیروی کشش عرضی ایزوگام مقاوم است .
تیشو : که از الیاف شیشه و به صورت نبافته می باشد و بستر ایزوگام محسوب شده و در برابر نیروی کشش طولی ایزوگام مقاوم است .
متاسفانه در استفاده از الیاف تیشو و پلی استر تقلب هایی وجود دارد تا ایزوگام تولید شده ارزان تر ( و البته با کیفیت بسیار پایین تر ) تولید و عرضه شود .
استفاده از پلی استر هایی با وزن کمتر از 100 گرم در هر متر مربع و با بافت کم تراکم . همچنین استفاده از پرزهای ضایعات تولید پتو و فرش ماشینی در تولید پلی استر .
در نحوه استفاده از تیشو نیز مواردی همچون استفاده از تیشوهای نا مرغوب و سبکتر از 45 گرم در متر مربع و دارای نخهای طولی با فاصله بیشتر از 2 سانتی متر از یکدیگر مرسوم است .
…
قیر اصلی ترین و گرانبها ترین ماده اولیه تشکیل دهنده عایق رطوبتی است و عمدتاً تمام تقلب های مرسوم از قیر شروع می شود.
اولین نکته ای که باید در رابطه با قیر مصرفی در تولید ایزوگام بدانید این است که به طور کلی برای این کار سه نوع قیر وجود دارد:
…
ضخامت محصول چیست؟
همانطور که گفته شد ایده آل ترین ضخامت عایق رطوبتی 4 میلی متر است و سازمان استاندارد ایران حد مجاز ضخامت محصول را حداقل 5/3 میلیمتر تعیین کرده است .
عملاً محصولاتی که این حد را رعایت کنند حداقل استاندارد را دارند اما ایده آل ترین ضخامت برای عایق های رطوبتی 4 میلی متر است.
جالب است بدانید که نزدیک به 70 درصد عایق های رطوبتی در بازار ایران حداقل استاندارد را رعایت نمی کنند.
…