ضخامت محصول چیست؟
همانطور که گفته شد ایده آل ترین ضخامت عایق رطوبتی 4 میلی متر است و سازمان استاندارد ایران حد مجاز ضخامت محصول را حداقل 5/3 میلیمتر تعیین کرده است .
عملاً محصولاتی که این حد را رعایت کنند حداقل استاندارد را دارند اما ایده آل ترین ضخامت برای عایق های رطوبتی 4 میلی متر است.
جالب است بدانید که نزدیک به 70 درصد عایق های رطوبتی در بازار ایران حداقل استاندارد را رعایت نمی کنند.
و نکته ای دیگر در خصوص ضخامت
گاهی با استفاده از افزودنی های غیر مجاز ( سنگین یا حجم دهنده ) تناسب 4 کیلو گرم هر متر ایزوگام به 4 میلی متر ضخامت آن بهم می ریزد . به این معنی که یا ایزوگام 40 کیلو وزن دارد اما ضخامت آن کمتر از 4 میلی متر است ویا بالعکس وزن آن کم و ضخامت آن در حد نرمال است . ویا اینکه وزن و ضخامت هر دو از حد مجاز بیشتر یا کمتر است .
دلایل کاهش ضخامت عایق رطوبتی چیست؟
عدم کالیره بودن خط تولید :
- معمولاً فرسودگی و قدیمی بودن خطوط تولید و یا خطوطی که بر اساس اصول فنی ساخته نشده اند ، تا زمان گرم شدن کامل و اصطلاحاً روتین شدن تولید ، به دلیل عدم شرایط پایدار خط تولید، ضخامت بیشتر یا کمتر از حد مجاز دارند که عملآً این محصولات جزء ضایعات خط تولید محسوب می شوند و گاهی بعضی از سودجویان به عنوان محصول نهایی آن را روانه بازار می کنند.
- سودجویی و استفاده از مواد اولیه نامرغوب
مهمترین و شایع ترین عامل، سودجویی و استفاده از مواد اولیه نامرغوب در خط تولید است، استفاده بیش از حد از پودرهای معدنی جهت وزن دهی به عایق یا استفاده از قیرهای اسیدی، باعث می شود ضخامت عایق رطوبتی کاهش و به کمتر از 7/3 میلی متر برسد.
متاسفانه بسیاری از عایق های رطوبتی موجود در بازار حتی 3 میلی متر ضخامت ندارند.
تناسب ضخامت عایق و وزن محصول: (زیر توضیحات کلمه ضخامت)
شاخص تناسب ضخامت عایق و وزن محصول به این معنا است که این دو مولفه باید متناسب باشد .
درواقع اضافه کردن هر افزودنی غیر مجاز در فرایند تولید عایق رطوبتی، تناسب 7/3 کیلوگرم وزن در هر متر مربع و ضخامت 5/3 میلی متر را تغییر می دهد و این شاخص یکی از بهترین شاخص های سنجش کیفیت عایق رطوبتی است.
این شاخص از تقسیم کردن ضخامت بر وزن محصول به دست می آید که مقدار آن در محدوده 95/0 تا 1 قابل قبول است .